Wees de verandering die je in de wereld wil zien gebeuren.

Mahatma Gandhi
spiritueel leider
(1869 – 1948)

ontstaan van Groot in Gezondheid

Na de middelbare school (Gymnasium) was ik enkele jaren student op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (Amsterdam). In Alkmaar heb ik de opleiding HBO-verpleegkunde gedaan en afgerond. Vervolgens heb ik vier jaar gewerkt als verpleegkundige in het Medisch Centrum Alkmaar, dit met veel genoegen.

NTI NLP
Eind jaren negentig werd ik gegrepen door de kracht van de communicatie- en veranderingsmethodiek NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren). Vijf zomers zijn mijn man Bouke de Boer en ik voor studie en training in de Verenigde Staten geweest. In 1994 richtten wij trainingsinstituut NTI NLP op in Limmen.

Na zo’n twintig jaar actief te zijn geweest bij NTI NLP als trainer, directielid en hoofd communicatie, werd het duidelijk voor me dat er iets bij moest komen in mijn leven; het bleek dichtbij te liggen.

Institute for Integrative Nutrition (IIN)
Gezondheid en voeding stonden al mijn hele leven centraal. Ik besloot me professioneel te gaan ontwikkelen. Mijn criteria had ik helder. Uiteindelijk kwam ik terecht bij de organisatie die me in mijn hart en ziel raakte: IIN (Institute for Integrative Nutrition in New York). Tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik daar de opleiding tot Health Coach heb kunnen doen. De uitgangspunten van IIN hanteer ik dagelijks in mijn werk als gezondheidscoach.

Groot in Gezondheid
De puzzel is compleet. Al mijn levenservaringen en -lessen, zowel vanuit mijn verschillende professies als privé, zet ik in bij het begeleiden van mensen naar een grotere gezondheid. Gezondheid is de noemer waaronder wat mij betreft alles in het leven valt. Immers, alles wat we doen en laten op het gebied van leefstijl en voedsel kan beoordeeld worden op: is dit wel of niet voedend voor mij als mens? Individueel afgestemd dus, daar houd ik van. Ieder mens is immers uniek!

Wat ik iedereen gun is: groot in gezondheid.

brains

groot_in_geZONdheid