Hoe je over jezelf denkt is veel belangrijker dan hoe anderen over je denken.

Seneca
Romeins filosoof
(50 – 130 n.Chr.)

reacties

 

Bij het gebruikmaken van referenties volg ik de aangereikte werkwijze van IIN. Nadat je een coachingstraject bij me hebt gevolgd ontvang je een formulier met een zevental vragen.
Hieronder reacties van mijn klanten op de verschillende vragen.

• Ik zou mijn coach willen aanbevelen aan:

Iedereen die niet lekker in zijn/haar vel zit en hierbij hulp en coaching kan gebruiken in verdere ontwikkeling op het gebied van primary en secondairy food. (Ester)

Niet alleen aan mensen die veel kilo’s willen afvallen maar ook aan mensen die bewust willen eten en lichaam en geest een willen laten worden. Het is een bewustwordingsproces in je leven. (Els)

Een ieder die serieus wat aan zijn/haar leefstijl wil veranderen en bijvoorbeeld bang is dat niet te kunnen omdat daar veel voor nodig is. (Lidwien)

Een ieder die gewicht wil verliezen, gezonder en/of bewuster wil eten raad ik Dorien aan. Als je wilt kijken naar wat er voor zorgt dat je steeds in je eigen valkuilen blijft vallen… (Marian)

Iedereen. (Ans)

Iedereen die een deskundige en bevlogen coach zoekt. Dorien kijkt, denkt en voelt met je mee. Ze leeft zich in in jouw specifieke situatie en van daaruit geeft ze adviezen op maat. Na een gesprek met Dorien heb je weer nieuwe ideeën en krijg je veel energie! (Els)

Iedereen, en vooral vrouwen. (Mirjam)

• Mijn belangrijkste drie doelen waren:

Meer energie; gezonde voeding; blij zijn met mijn lijf. (Ester)

Inzicht krijgen in mijn eetproblematiek en het kunnen omzetten naar positief gedrag; mijn oude kleding weer passen en weten wat mijn kwaliteiten zijn; liefde voelen voor de mensen en de omgeving en gelukkig zijn met mezelf. (Els)

Tien kilo aan gewicht kwijt en een gezondere leefstijl. (Lidwien)

Met minder energie meer energie gaan krijgen; meer kennis over gezondheid en voeding; ontdekken wat bij me past. (Marian)

Afvallen; gezond eten; bewustwording voeding. (Ans)

Adviezen mbt gezond eten en eventueel afvallen; stress in mijn leven verminderen (hoofdpijn) en beter slapen; sparren over mijn toekomst mbt werk. (Els)

Me stabieler voelen: Minder hoge toppen en diepe dalen; leren om wat bij anderen hoort daar te laten. (Mirjam)

Zonder suikers te kunnen eten, om mijn lijf gezond te voeden en om mijn geheugen te ondersteunen. Dit met lichtheid ervaren en met plezier oppakken. (Inge)

• Mijn coach hielp me door middel van:

Het geven van vertrouwen; de dingen vanuit een positieve manier benaderen; verschillende oefeningen, tips en adviezen mbt voeding en andere zaken. (Ester)

We gingen per sessie in de flow mee met wat op dat moment belangrijk was; het doornemen van het reflectieverslag van de tussenliggende weken gaf veel inzicht in mijn eigen functioneren; Dorien hield mijn doelen ook in de gaten en kwam hier geregeld op terug, maar dan in positieve zin; Dorien keek niet naar wat ik nog moest behalen maar naar wat ik al behaald had. (Els)

Ze stelde me vooral deskundige vragen, in plaats van alleen maar adviezen geven. Zodat ik ook het gevoel had zelf te kunnen blijven kiezen welke veranderingen haalbaar voor me zijn en bij me passen. En als je dan direct het effect merkt, geeft dat de goede stemming om door te gaan en vol te houden. Het enthousiasme waarmee Dorien spreekt over gezonde voeding en genieten van eten heeft ze ongemerkt bij me overgebracht. (Lidwien)

Dorien heeft mij door vragen te stellen bewuster gemaakt van mijn patronen, waardoor ik nieuwe keuzes heb gemaakt mbt mijn eetgewoontes; ook heeft zij allerlei kennis gedeeld over voeding, stoelgang, recepten. Dit stimuleerde mijn motivatie. (Marian)

Goed luisteren en teruggeven wat ze mij hoorde zeggen. (Ans)

Dorien gaf me veel informatie over voeding en legde het principe van Primary en Secondary Food uit; ook kreeg ik informatie over het bloedgroepdieet, met bijpassend boekje; na ieder gesprek kreeg ik een verslag gemaild en aanvullende informatie; ik kreeg regelmatig voedselmonstertjes mee; erg prettige gesprekken, ik voelde me begrepen en gekend; ze gaf me nuttige feedback; ze hielp me bewust te worden mijn grenzen te bewaken en rustmomenten in te bouwen; ze stimuleerde om te doen wat mijn passie is, dat gaf me energie; ze bracht me ook op het spoor van andere boeiende methodes. (Els)

Waardevolle inzichten; spiegel voorhouden; samen zoeken naar secundaire tips mbt eetpatronen. (Mirjam)

Dorien hielp mij m’n gedachtenstroom om te zetten; hoe meer gezondheid ik toevoeg, hoe minder ruimte er overblijft voor ongezondheid. Bezig zijn vanuit vrijheid in plaats vanuit moeten. Rondom het thema eten is veel zichtbaar geworden, en vooral ben ik geholpen om dit om te zetten in concrete stappen. (Inge)

• De grootste tastbare verandering die ik heb opgemerkt is:

Ik heb meer energie; ik zorg beter voor mezelf (nee zeggen tegen de ander is ja zeggen tegen mezelf); ik ga bewuster om met voeding. (Ester)

Dat is toch wel de kilo’s die eraf zijn gegaan. (Els)

Ben met plezier gaan koken en bakken. De kilo’s gingen er ongemerkt vanaf. (Lidwien)

Ik eet veel minder zoet en maak allerlei baksels met alternatieve zoetstoffen; sowieso ben ik veel meer zelf gaan maken ipv in de winkel kant en klaar kopen. (Marian)

Ik voel me zelfverzekerder. (Ans)

Gaan hardlopen; het eigene dragen maakt sterk; en vooral hoe ik om kon gaan met mijn eigen kinderen. (Mirjam)

Ik eet gezonder. Ben meer bewust wat het met mij doet (ook als ik wel suikers eet e.d.) Mijn gewicht is afgenomen.  Ik sta veel meer op eigen benen, spreek me steeds meer uit. (Inge)

• De meest significante overkoepelende verandering die ik heb opgemerkt is:

Ik voel me beter in mijn vel. (Ester)

Voor mij is het heel duidelijk geworden dat ik niet tegen graan (tarwe) kan, ik kan door voeding een neerslachtig gevoel hebben. Nu ik door Dorien op het goede pad ben gezet, merk ik dat mijn brein veel beter werkt en dat ik positiever in het leven sta. Alles gaat mij veel makkelijker af. (Els)

Dat ik ontdekt heb wat voor mij werkt en bij mij past. Het is me duidelijk geworden dat wat voor de een gezond is, voor de ander helemaal niet goed werkt. Ik heb echt zoveel gereedschap meegekregen; veel doe ik al als vanzelf (zoals veel meer biologisch eten), en ik kan altijd teruggrijpen als het nodig is.  (Lidwien)

Bewustwording van wat goed voor mij is heb ik weten om te zetten in acties… en dan verandert er wezenlijk iets in je dagelijks leven en eten en welzijn. (Marian)

Ik ben me veel bewuster geworden van mijn voeding en mijn gedrag in verschillende contexten. (Ans)

Betere gezondheid, beter voor mezelf opkomen en mijn passie volgen. (Els)

Meer interne rust. (Mirjam)

Dat ik me nog meer uitspreek in m’n grote levenscontexten (Primary Food). Deze beïnvloeden elkaar ongelooflijk, en hierin heb ik veel gewonnen door de verfijning die ik heb ervaren. Voel veel meer m’n eigen grenzen en handel daar ook naar. Ik kan gaan staan binnen mijn werk voor wat ik wil. (Inge)

• Ik zou mijn coach willen omschrijven als:

Betrouwbaar, toegankelijk, zeer kundig, energiek, positief. (Ester)

Warm, meelevend en invoelend en respectvol persoon. Zij weet je op een positieve manier te coachen. Ik was/ben super blij met haar! Dorien is een inspirerende vrouw. (Els)

Een vrouw met brede kennis en kunde, helder en duidelijk, met een groot invoelend vermogen, betrokken en in contact. Liefdevol en confronterend. Voedende gesprekken… in alle opzichten. (Lidwien)

Zeer enthousiast en geïnspireerd over voeding. Bovendien heeft zij up-to-date kennis over voeding en alles wat ermee samenhangt. Zij ondersteunt, motiveert en onderzoekt samen met jou wat voor jou werkt. (Marian)

Bekwaam, hartelijk en iemand die goed kan luisteren. (Ans)

Een deskundige, bevlogen en liefdevolle coach. (Els)

Integer, intelligent, oprecht, invoelend en creatief. (Mirjam)

Deskundig, geeft goed kaders aan, van heel veel markten thuis, steunpilaar, elke keer weer energiegevend. (Inge)

• Verdere opmerkingen en feedback:

Ik heb veel geleerd over mezelf, goede handvatten/oefeningen meegekregen die makkelijk toepasbaar zijn als het weer even wat minder gaat. (Ester)

Door de jarenlange ervaring die Dorien als coach heeft is dit voor mij een extra toevoeging geweest in het hele jaar. Dorien laat je bewust kijken naar je patronen en betrekt je hele systeem erbij. De verslagen die Dorien schreef na elke sessie waren voor mij ook zeer waardevol. (Els)

Ook de coachplek is fijn en geeft je een welkom gevoel. (Marian)

(…) Je coaching voelde voor mij liefdevol en steunend. Daarnaast ben je heel deskundig en gaf je goede adviezen. Ik kwam steeds weer met nieuwe energie bij jou vandaan. Ik vond het heel fijn dat je af en toe producten meegaf. Wat een luxe. Daarnaast heb ik diverse boeken van je gehad, dat vond ik echt geweldig! (Els)

Deskundig, geeft goed kaders aan, van heel veel markten thuis, steunpilaar, elke keer weer energiegevend. (Inge)

Wat me het meest heeft verbaasd is dat ik geen grootscheepse veranderingen hoefde toe te passen. Beetje meer van dit, beetje minder van dat. Mijn tip aan anderen: ook al vind je het wat spannend om de stap te maken, doe het gewoon, je zult er je hele leven profijt van hebben! (Lidwien)

brains

groot_in_geZONdheid